Nyhetsbrev februari 2018

Bästa Föredetting,

Mycket händer och har hänt sen sist och vi i styrelsen, som varit en del olika de sista åren, har på bästa möjliga vis försökt att hålla er uppdaterade i allt som rört skolan de senaste två åren turbulens. Sorgligt nog finns det ingen framtid längre för vår fina skola och efter nästa års studentexamen (2019) kommer ingen längre gå på Grennaskolan. Men för den delen ska verkligen inte Föredettingföreningen försvinna! Vi kommer finnas kvar så länge det finns folk som brinner för att ideellt jobba med den här föreningen.

Styrelsen och arbetet nu
Jag, Julia Markström, är ordförande sedan maj 2016. Jag gick på skolan under åren 1994-1997 och sen jobbade jag som lärare 2006-2016. Min mamma jobbade (innehar rekordet som lärare) åren 1973-2016, och även min bror gick på skolan tio år tidigare än mig. Jag var också högst aktiv i styrelsen tillsammans med Sanna Moore och Åsa Lothigius under åren 2007-2011. Det var bara en snabb uppdatering av vem jag är.

Övriga som verkar i styrelsen på olika sätt är Paul Odelberg stud -90, Lasse Svärd stud -72, Sanna Moore stud -94, Martin Jämtander och Malin Eriksson stud -13. Jag hoppas de kommer få möjlighet att presentera sig lite mer framöver. Vi har även sedan senaste årsmötet i maj 2017 en ny post i styrelsen som benämns ”medlemskoordinator”. Det är Krister Mauritzon, stud -77, som gjort ett riktigt hästjobb med att uppdatera vårt register. Där har vi ca 3300 namn på studenter från 1965 till 2017 och en del hedersmedlemmar bland personal. Krister har letat efter adresser, telefonnummer, personnummer och email för att vi ska kunna hålla ihop hela denna skara som tagit studenten på Grennaskolan. Men mycket jobb kvarstår! Vi behöver fortfarande uppdatera registret. Men ni är i alla fall den grupp på ca 1200 personer som vi har email adresser till och det gläder mig att kunna nå ut till så många på en gång!

Årets Föredettinghelg 25-27 maj
Årets Föredettinghelg kommer att gå av stapeln 25-27 maj i Gränna. I vanlig ordning blir det FD-middag på lördagen dit anmälan och betalning görs i förskott. Det kommer info om detta längre fram.

Men på fredagen har vi hela två arrangemang som du som Föredetting kan vara med på. Det första är från nuvarande eleven Ida Bryskhe, en möjlighet att vara med på elevernas i årskurs 3 vårbal på Gyllene Uttern. Anmälan till den görs till ida@bryskhe.se och sen får ni vidare info från elevkåren.
Nästa happening står 30-års jubilarerna för. De bjuder in till en trevlig kväll med mat på Gais-gården med start kl 19 på fredagen. Bar med självkostnadspris kommer att finnas. Varmt välkomna ALLA till årets Föredettinghelg!

Stöd Föredettingföreningen – bli medlem!
Om du vill stödja föreningen ekonomiskt och bli medlem kan du betala in på flera olika sätt. Den främsta anledningen till att vara betalande medlem i Grennaskolans Föredettingförening är att du stödjer vår ideella verksamhet, som framför allt syftar till att främja kontakten mellan oss Föredettingar. Du får också:

• Tillgång till ett fantastiskt nätverk av föredetta elever från 50 årskullar.
  • Du är med och bidrar till att vi kan utveckla aktiviteter så som Föredettinghelgen och andra events.
  • Din medlemsavgift går också till våra stipendier för de som visat sig vara goda kamrater under sin tid på skolan och för de som hjälpt till att utveckla Grennaskolan.

Medlemsavgiften är 300 kronor per år, eller 3000 kronor för ett livstidsmedlemskap. Betala till föreningens Bankgiro 200-0982 eller Swish: 123 449 27 32. Glöm inte att ange namn, studentår, postadress och email.
För betalningar från utlandet, se information på sidan om medlemskap.

Den som är betalande medlem kommer inom kort få ett lösenord och tillgång till det medlemsregister som vi håller på att uppdatera och förbättra. Kanske kan vara till god hjälp inför sökandet av gamla klasskompisar att fira ett jubileum med!

Vi ser även gärna att man uppdaterar sina kontaktuppgifter och det gör du enkelt i formuläret här.

Har du inte gått med i vår Facebook-grupp så gör gärna det! Leta upp oss och ansök om inträde, där är vi nu 1527 medlemmar.

Med förhoppning av att få se många av er i maj i Gränna!

Varma hälsningar
Julia Markström